(FOTO/VIDEO) Izložbom likovnih radova obilježen jubilej OŠ „Mileva Lajović Lalatović“

Izložbom likovnih radova talentovanih učenika OŠ „Mileva Lajović Lalatović“, pod nazivom „Perspektive“, ta vaspitno-obrazovna ustanova obilježila je 75 godina rada.

Događaj, upriličen u foajeu Nikšićkog pozorišta, povodom 17. septembra – Dana škole Mileva Lajović Lalatović i 18. septembra – Dana Opštine Nikšić, organizovan je pod pokroviteljstvom lokalne uprave, a u okviru manifestacije Septembarski dani.

Izložba učeničkih radova predstavlja priliku da se divimo izvanrednim djelima koja su plodovi dječijih ruku, uma i srca, ali i instrukcija njihovog mentora akademskog vajara i nastavnika likovne kulture, mr Rajka Sušića koji predano i posvećeno generacijama učenika prenosi znanja i njeguje, razvija i podstiče njihovu maštovitost i kreativnost, kazala je direktorka te vaspitno- obrazovne ustanove Irena Vasiljević.

Potpredsjednik Opštine Mitar Goranović istakao je da ovakvi događaji predstavljaju izvor istinskog uživanja i ponosa, ali ujedno i opominju koliko je važno pružiti kontinuiranu i svesrdnu podršku vaspitno-obrazovnim ustanovama, prosvetnim radnicima i djeci.

„Opština Nikšić će i ubuduće podržavati sve dobre inicijative, duboko svjesni činjenice da su naša djeca budućnost vog grada i države“, kazao je Goranović.

Postavku čini 80 umjetničkih djela selektovanih iz bogate kolekcije koja je nastajala u dužem vremenskom periodu, pa za izložbu možemo reći i da je vid retrospektive svega urađenog u proteklih 15 godina, zaključio je prof. Rajko Sušić.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *