(FOTO/VIDEO) Kovačević: Pčelarska manifestacija biser „Septembarskih dana“

Tradicionalna manifestacija “ Dani meda“ danas se održava u Nikšiću.

Prisutnima se na otvaranju manifestacije obratio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević koji je kazao da nas med kao proizvod podsjeća kako su slatki plodovi kada je dobra organizacija.

On je istakao i da još uvijek nismo dostigli taj stepen organizacije koji je priroda dala pčelama, ali da pčelarska organizacija uz pomoć Opštine Nikšić i Ministarstva poljoprivrede se trudi da to podigne na najveći mogući nivo.

„Opština Nikšić će uvijek biti tu da ove dane podrži jer kada nešto stekne takav kontinuitet i tradiciju, onda ono mora imati podršku i u budućnosti, pa se nadam da ćemo ovdje proslaviti i 40. dane meda. Ova manifestacija je jedan od bisera „Septembarskih dana“ našeg grada. U ponedeljak proslavljamo i naš Dan Opštine i zaista bi ovi dani bili siromašniji da nemamo jedan ovakav događaj“, naveo je Kovačević.

Manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković.

Predsjednik Saveza pčelara Crne Gore Radule Miljanić zahvalio se Opštini Nikšić na podršci u organizovanju pčelarske manifestacije.

Miodrag Radulović, predsjednik Pčelarske organizacije Nikšić istakao je da je to udruženje jedno od najbrojnijih i najorganizovanijih u Crnoj Gori.

Organizator je lokalno Udruženje pčelara. Na platou ispred nikšićke Robne kuće brojni su izlagači kako iz Nikšića, tako i drugih crnogorskih gradova.

Osim meda u ponudi su i ostali proizvodi koje pčelari pripremaju, poput polena, medovine, ali i kozmetike.

Oni koji se bave pčelarstvom danas mogu pogledati i kupiti opremu.

Proizvođači danas kupcima nude i prozvode od voća – rakiju, sokove, džemove.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *