(FOTO/VIDEO) Nikšić: Promovisana prva knjiga poezije Rade Vukasojević

U JU „Zahumlje“ predstavljena je zbirka poezije „Škrinja“ autorke Rade Vukasojević iz Nikšića.

U predstavljanje prve zbirke poezije naše sugrađanke Rade Vukasojević publiku je, na vrhovima prstiju, uvela balerina Kristina Mrkić. Na jedinstven način dočarala je autorku, koja u svojoj škrinji pohranjuje sopstvene tajne i dragocjenosti, koje potom kroz stihove daruje publici, ali i svim ljubiteljima lijepe riječi.

Radost što je imala priliku da zaviri u pjesnički, emotivni svijet Rade Vukasojević i upozna je na prisniji način, izrazila je recezentkinja zbirke, profesorica Miroslava Tadić. Zapaža da zbirka pjesama „Škrinja“ govori o životu iz različitih perspektiva: u prvom dijelu akcenat je na opisima prirode, dok se u drugom više pažnje poklanja ljudskim reakcijama na spoljašnji svijet.

Stihove iz promovisane zbirke čitao je profesor Ratko Ćetković.

Tokom večeri, koja je bila ispunjena emocijama, prisustvom bliskih i dragih ljudi, muzikom, lijepom riječju, umjetnošću, uzdarjima, pjesnikinja Rada Vukasojević je iskoristilla priliku da zahvali publici i prijateljima, uz čiju podršku je organizovano ovo veče – Miroslavi Tadić, koja je, imajući povjerenja u njene stihove bila inicijator promocije, Ratku Ćetkoviću, koji je svoj doprinos dao čitanjem poezije, te piscu, dramaturgu i reditelju Obradu Neneziću na velikoj podršci da prvenac „Škrinja“ ugleda svjetlost dana.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *