(FOTO/VIDEO) Postavljen kamen temeljac za nikšićki Vatrogasni dom, vrijednost 3,3 miliona eura

Vrijednost ukupnog projekta je 3,3 miliona eura. Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević rekao je da je Nikšić u prethodne dvije godine postao jedno veliko gradilište.

Početak radova na Vatrogasnom domu trenutno je najveći infrastrukturni projekat u Nikšiću.

„Ova prva faza vrijedi nekih 700.000 koja bi trebalo da se završi do marta. Ja se nadam da ćemo mi vrlo brzo stvoriti preduslove da u narednoj godini odmah počnemo i sa drugom fazom, tako da sve što možemo da bude jeste da budemo zadovoljni što započinjemo ovakve projekte. Služba zaštite i spašavanja kao najbolja služba u našem gradu, Služba od koje zavise mnogi životi zaslužuje da ima najbolje prostorije“, rekao je Kovačević.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković rekao je da je nova nikšićka vlast na početku mandata vatrogascima-spasiocima obećala da će započeti projekat izgradnje Doma kakvog zaslužuju.

„Ovo je veliki dan za Nikšić, veliki dan zato što i vi i vaš rad i trud, zalaganje, vaša povećenost i vaša žrtva svih prehodnih godina koja nije možda bila cijenjena i tretirana na adekvatan način, danas na neki način dobija zahvalnost od strane Opštine, od strane države Crne Gore. Veliki trud i rad je uložen u ovaj projekat proteklih mjeseci. Čini mi se da smo i mi pokazali odnos prema Službi zaštite i spasavanja, odnos prema svemu onome što radite svih ovih godina i zajedno smo radili na ovom projektu kako bi on bio usklađen u največoj mjeri sa vašim potrebama ali i sa najvišim evropskim standardima. Najveća vrijednost su ljudski životi, najveća vrijednost je ona pomoć u najtežim trenucima koju vi pružate i ovo je naš odnos prema vama“, istakao je Vuković.

Abazović je kazao da ako je neko u Nikšiću zaslužio da dobije novi objekat to su vatrogasci -spasioci, ekipa koja je na ponos cijeloj Crnoj Gori.

„Vatrogasci- spasioci iz ove ekipe koju vodu komandir Tadić su učesnici brojnih akcija spašavanja širom Crne Gore , na šta smo neizmjerno ponosni, a isto tako učesnici su međunarodnih akcija spašavanja širom svijeta. Zbog toga od strane države imate neizmjeran respekt i Vlada Crne Gore stoji da pruži uvijek podršku i Opštini Nikšić i svim ostalim opštinama u cilju poboljšanja i materijalnog statuta vatrogasaca-spasioca i poboljšavanje njihove infrastrukture, odnosno mjesta i opreme sa kojom rade“, rekao je Abazović.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja Slavko Tadić posebno je istakao rad lokalne uprave i saradnju sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom.

-Ta saradnja  može da služi za primjer svim lokalnim zajednicama kako treba brinuti i kako treba obučavati i kako treba opremati svoje vatrogasce -spasioce. Svima smo za nauk, a dokza svega toga je današnji dan. Mnogo smo se borili za današnji dan i dočekali smo ga. Samim odnosom prema vatrogascima -spasiocima pokazujete i vaš odnos prema građanima grada Nikšića na čemu sam vam kao građanin takođe zahvalan“, rekao je Tadić.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *