(FOTO) Završen Šesti kup Nikšića u padobranstvu

Opština Nikšić je i ove godine aktivno učestvovala u organizacionom dijelu još jednog sportskog takmičenja međunarodnog karaktera.

Kako su saopštili, u organizaciji aeroklubova „Onogošt“ i „Nikšić“, a u sklopu „Septembarskih dana“, na Kapinom polju je od 14. do 17. septembra održano međunarodno takmičenje – Šesti kup Nikšića u padobranstvu.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je, dodjelom priznanja za najbolje padobrance u pojedinačnom skoku i najbolje ekipe, zatvorio događaj i poručio da će Nikšić i u narednom periodu biti destinacija u kojoj će se organizovati takmičenja međunarodnog karaktera, a Opština biti uvijek konstruktivan partner u valorizaciji ideja i akcija koje imaju za cilj promociju grada na kulturnoj, sportskoj i turističkoj mapi Balkana i Evrope.

Na takmičenju su, kako se navodi, učestvovale ekipe iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Sjeverne Makedonije.

„Ove godine takmičenje je bilo bogatije za jednog neobičnog učesnika, 90-godišnjeg Ibrahima Kalesića iz Tuzle, trostrukog ex-Yu rekordera, sa preko 1.500 skokova, aktivnog čak od 1951, evropskog i svjetskog rekordera. Predsjednik Kovačević mu je poželio dobrodošlicu u naš grad, ali i na sljedeći padobranski kup, koji će se organizovati pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić“, zaključuju u saopštenju.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *