Kandidature za Nagradu oslobođenja Nikšića dostaviti do 3. septembra

Opština Nikšić raspisala je Odluku o predlaganju kandidata za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića, kojom je pozvala na dostavljanje predloga za kandidate.

Nagrada oslobođenja Nikšića, kao oblik javnog priznanja Opštine Nikšić, dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog  stvaralaštva kojima se doprinosi  razvoju Opštine Nikšić.

Nagrada se dodjeljuje svake godine za praznik Opštine -18. septembar.

Prošle godine ovo opštinsko priznanje uručeno je bokseru Ratku Draškoviću i Klubu dobrovoljnih davalaca krvi “Sveti Sava”.

“Nagrada se dodjeljuje pojedincima i pravnim licima sa teritorije Opštine Nikšić, a može se dodjeljivati i pojedincima koji ne žive na teritoriji Opštine Nikšić, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Opštinu”, piše u Odluci žirija Nagrade za oslobođenja Nikšića.

Nagrada se istom licu može dodijeliti samo jedanput.

Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju: građanin, grupe građana, privredna društva, javne službe, nevladine organizacije i drugi subjekti.

“Predlozi se dostavljaju u pisanoj formi sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata koji se predlažu za Nagradu. Predlozi se dostavljaju Skupštini opštine Nikšić, sa naznakom: za Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2023. godinu, na adresu Njegoševa 18, najkasnije do 3. septembra 2023. godine”, navode iz Opštine.

Izvor  Onogost.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *