Kovačević novčano nagradio sportiste koji su ostvarili zapažene rezultate

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za nikšićke košarkaše koji su dali doprinos našoj mladoj košarkaškoj reprezentaciji, koja je osvojila bronzanu medalju na prvenstvu Evrope, i za jednog od najperspektivnijih crnogorskih tenisera Simona Kneževića, koji u kontinuitetu ostvaruje uspjehe na međunarodnom planu.

Tom prilikom Kovačević je kazao da je lokalnom rukovodstvu osobito drago što su treneri i igrači iz Nikšića mnogo doprinijeli ostvarenju ovog velikog uspjeha, posebno što je tu naš igrač iz Košarkaškog kluba „Sutjeska“, koji je takođe bio zapažen na tom takmičenju.

„Mi ćemo se truditi da i dalje podržavamo naše sportiste u mjeri u kojoj to lokalna samouprava može, a ovo je simbolično – da pokažemo kako cijenimo to što ste uradili i što ste predstavili Crnu Goru, ali i naš grad na najbolji mogući način na jednom takvom takmičenju. Hvala vam još jednom i želimo vam još uspjeha i nadamo se da ćemo mi, kao Opština, imati određene kapacitete kako bi neki od tih velikih događaja na kojima se ti uspjesi ostvaruju bili održani i u našem gradu“, zaključio je Kovačević.

Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović kazao je da lokalno rukovodstvo čini izuzetan napor kako bi Nikšić bio prepoznat kao grad sporta i sportskih radnika.

„Nova lokalna uprava je u protekloj godini bila izdašna kada je sport u pitanju, ne samo kada je riječ o sportistima i sportskim klubovima već i o sportskoj infrastrukturi. Potpuno smo adaptirali parket dvorane Sportskog centra, kroz kapitalni projekat dobili smo sredstva od 1.510.000 eura za izgradnju zapadne tribine stadiona ’Sutjeska’, ali tu su i mnogi drugi važni projekti koji će omogućiti da se naši sportisti ugodno osjećaju u našem gradu“, istakao je Ivanović.

Prijemu su, pored tenisera Simona Kneževića, prisustvovali selektor košarkaša Dušan Dubljević, trener Žarko Dragićević, reprezentativac Janko Bulajić i kapiten Ilija Varajić, koji su se zahvalili predsjedniku na prijemu i novčanoj podršci od po 500 eura za svakog pojedinačno.

Izvor: onogost.me