Međedović: Iz čiste emocije i ljubavi prema fudbalu i klubu igrači su se odazvali pozivu

Opet će se takmičarski mečevi igrati na bivšem stadionu Željezare i opet će Čelikovi igrači i navijači imati priliku da budu učesnici u praznicima fudbala. Prvi tim je prije nedjelju počeo sa pripremama, dok će prvenstvo centralne regije startovati početkom septembra.

Prema riječima šefa struke na klupi Čelika, Dražena Međedovića, registrovano je oko 30 fudbalera.

“S obzirom na amaterski nivo lige, kako svi igrači imaju neke svoje obaveze, a ovo je treća liga, igra se volonterski, fudbaleri dolaze kad mogu. Mi ih motivišemo i pirčamo sa njima da dolaze što više na treninge, a prva nedjelja priprema je prošla dobro. Na svakom treningu raspolažemo sa negdje od 15 do 20 igrača. Iz čiste emocije i ljubavi prema fudbalu i klubu su se odazvali pozivu. Dosta igrača što je sada u klubu, zapravo je igralo u mlađim selekcijama Čelika”, kaže Međedović za naš portal.

Strateg Čelika oprezno govori o ambicijama, koje zavise od ekipe koja će se sklopiti na početku prvenstva. Napominje da od jakih lokalnih klubova iz nižih rangova takmičenja može profitirati i najveći nikšićki klub.

“Valjalo bi radi jake Sutjeske i njihovog omladinskog pogona da možda imamo nekoliko njihovih igrača, da igraju, da imaju utakmice. Predložio sam Upravnom odboru Sutjeske da se možda izdejstvuju dvojne registracije igrača. Valjalo bi za momke koji nijesu u prvom planu omladinaca, da imaju što više utakmica, da se nametnu, neko će ih vidjeti. Jaka Sutjeska i jak Čelik bi voljalo, ali i jak OFK Nikšić i Polet stars i sve nikšićke ekipe. Što više nikšićkih klubova, to je bolje”, poručuje Međedović.

Ističe da je u timu vlada dobra atmosfera, te da postoji međusobno uvažavanje između trenerskog kadra i igrača. Pored fudbalera i stručnog štaba, koji pored njega čine pomoćni trener Damjanović i kondicioni Baćović, trener Čelika naglašava i ulogu uprave i navijača u klubu.

“Navijači su pokrenuli priču, uvijek smo imali simpatične, da kažem fanatične navijače. Iz uprave kluba, na čelu sa Čvorovićem i Sjekloćom, su prije nekoliko dana organizovali čišćenje tribine. Izbacili su granje, šiblje, polomljene stolice i otpad. Vidi se i među njima da je jedna velika želja. Kao profesionalci radimo, atmosfera, disciplina i rad”, kaže strateg Čelika.

S obzirom da su angažmani u klubu na volonterskom nivou, Međedović se nada da će privredni subjekti u gradu i lokalna uprava pomoći klub, kako bi igrači i u finansijskom smislu dobili stimulaciju za zalaganje.

Izvor: onogost.me