Nikšićani najuspješniji, a među njima Milovan Jovović

Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.

Uobičajeno, jesenja manifestacija organizuje se već gotovo dvije decenije i posvećena je septembarskim svečanostima i Danu oslobođenja Nikšića, pa se zbog toga i organizuje na prostoru ove opštine.

Više od 20 posada prokrstarilo je prvog dana preko Konjska, Lukavice, Zakraja, Ćeranića gore, Krnova, a potom se zaputilo preko planine Vojnik i stiglo do Žive, gdje je planirana pauza i ručak. U predvečerje svi terenci su prošli kroz Lipovu Ravan, Brezova dola, Dubrave do zajedničkog druženja u nikšićkom restoranu Kastel.

Juče je u župskom selu Bjeloševina priređen specijalni poligon na kome su vozači imali priliku da pokažu svoje umijeće i moć svoje mašine i taj događaj privukao je veliki broj gledalaca. Bilo je uzbudljivih vožnji i ponovo su odlučivale sekunde.

Kad su se sabrali svi rezultati došlo se do podatka da je ekipa koju su činili Milovan i Bogdan Jovović osvojila prvo mjesto u generalnom plasmanu, da su drugi bili Dragan-Pako Mijušković i Veljko Nikčević, a treći Dejan i Blažo Kovačević.

U orjenatcionoj vožnji (prethodnog dana) najbolje su se snašli takođe Jovovići, drugo mjesto zauzeli su Momo Milošević i Saša Igić, a treće Dragan Mijušković i Veljko Nikčević.

Milovan Jovović je briljirao i na ispitu spretnosti u Župi, drugo mjesto osvojio je Blažo Kovačević, a trećeplasirani bio je Đorđe Nikčević.

Manifestacija je završena svečanim ručkom i uručenjem pehara i robnih nagrada najuspješnijima i to u selu Morakovo.

Utisci svih učesnika su sjajni i najavili su da će sa zadovoljstvom doći da naredno okupljanje, a ono će biti, tradicionalno, prvog vikenda u julu naredne godine i trajaće, uobičajeno kao i prethodnih 25 godina, tri dana.

Izvor Onogost.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *