Porodični karavan u subotu u Nikšiću i Plužinama

Porodični karavan, u okviru kojeg se za djecu organizuju edukativno-zabavni sadržaji, a roditelji informišu o važnim temama koje se tiču razvoja i zdravlja namlađih, posjetiće u subotu, 9. septembra, Plužine i Nikšić.

Karavan će u Plužinama biti od 11 sati gdje će se karavanski tim družiti sa roditeljima i djecom do 13 časova, a zatim putuje u Nikšić gdje će od 16 do 18 sati biti na gradskom Trgu slobode.

“U slučaju loših vremenskih uslova, karavanska dešavanja će biti održana u postorijama Centra za kulturu Plužine, odnosno JU “Zahumlje” u Nikšiću”, naveli su iz Udruženja.

Porodični karavan dio je projekta koji udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa UNICEF-om, a uz podršku EU. Njegov cilj je uključivanje zajednice u stvaranje uslova za optimalan rast i razvoj djece u Crnoj Gori. U toku ovog projekta planirano je nekoliko različitih tematskih aktivnosti koje će doprinijeti informisanju roditelja o važnim temama koje se odnose na rast i razvoj djece – ishrana, dojenje, imunizacija, značaj kontakta, igre i ograničavanja upotrebe tehnologija.

“U toku dvosatne posjete Karavana, ljekari Instituta za javno zdravlje su roditeljima na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice u vezi sa zdravljem djece.Nakon toga će za djecu i roditelje biti organizovane radionice i animatorske tačke, pa će mališani imati priliku da uposle prstiće kroz kreativno izražavanje koristeći papir u boji, flomastere, makazice… Tako će raditi na finoj motorici, vježbati preciznost i kreativnost kroz igru i druženje sa vršnjacima. Osim toga, poseban kutak će biti opremljen didaktičkim kockama i Sova igračkama koje su posebno dizajnirane za mlađu djecu, u cilju razvoja spretnosti, logike, krupne i fine motorike”, naveli su iz Udruženja.

Izvor Onogost.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *