Roditelji i mještani pokrenuli inicijativu za izgradnju vrtića u Kličevu

Osluškujući potrebe porodica i djece, grupa roditelja i mještani MZ Kličevo došli su na ideju o pokretanju inicijative za izgradnju još jedne vaspitne jedinice u tom naselju.

“Naime, u MZ Kličevo postoje dvije vaspitne jedinice koje se koriste za potrebe JPU “Dragan Kovačević” – Nikšić. Već duži vremenski period bilježi se prekobrojnost grupa i nemogućnost upisa djece, a samim tim otežani uslovi rada i nedovoljno kvalitetan boravak djece”, kazali su nam roditelji i mještani MZ Kličevo.

Cilj ove inicijative je, kako kažu, izgradnja objekta sa najmanje tri radne sobe, trpezarijom, hodnikom i tri toaleta (dva za djecu i jedan za zaposlene), a sve u cilju da se svoj djeci omogući i poboljša rani razvoj u okruženju sa vršnjacima.

“MZ Kličevo, kao najbrojnija mjesna zajednica, zaslužuje mogućnost upisa za sve mališane, tako da bi trebalo što prije obezbijediti adekvatan prostor za njihov pravilan i kvalitetan rast i razvoj, a u skladu sa normativima koje propisuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore”, dodaju oni.

Mole sve mještane MZ Kličevo da potpisivanjem ove inicijative daju svoj doprinos za budućnost djece i na taj način učestvuju u njihovom kvalitetnom vaspitanju i obrazovanju.

Potpisivanje mogu izvršiti na mnogim javnim i privatnim mjestima u Kličevu: vrtići, manje trgovinske radnje, a na kojima tačno mogu se i informisati na ovoj Facebook stranici.

“Izgradnjom objekta povući će se djeca iz Kličeva upisana u duge objekte zbog nedostatka kapaciteta, a samim tim će se rasteretiti drugi vrtići”, zaključuju oni.

Izvor Onogost.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *