Šturanović i Stanković dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića

Direktor NVO Fors Montenegro Veselin Šturanović i pjesnik, glumac Radojica Stanković dobitnici su ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića.

To je odlučeno na današnjem glasanju žirija većinom glasova.

„Na drugoj sjednici Žirija za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2023. godinu, u drugom krugu glasanja, većinom glasova svih članova, donesena je Odluka da se Nagrada oslobođenja Nikšića za 2023. godinu dodijeli Veselinu Šturanoviću i Radojici Stankoviću (Šanta Panta)“, saopšteno je iz Opštine.

U obraloženju se navodi da je Šturanoviću nagrada pripala za realizaciju brojnih projekata, zahvaljujući kojima je značajno unaprijeđen kvalitet života u Nikšiću.

Stanković je priznanje, navode, zaslužio zahvaljujući višedecenijskom radu, tokom kojeg je ovaj glumac, zabavljač, pjevač, pjesnik i pisac uveseljavao, a ujedno i edukovao naše mališane.

Laureatima će nagradu uručiti predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, 18. septembra na Svečanoj sjednici SO.

Prošle godine ovo prestižno priznanje uručeno je bokseru Ratku Draškoviću i Klubu dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava.

Izvor Onogost.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *