Svi za Čelik ,jer tako treba

Navijači Fudbalskog kluba Čelik najavili su novu sezonu putem video spota pod nazivom “Nova sezona – stara priča”.  Mrdelja Čvorović, predsjednik FK Čelik, ispričao nam je koja su njihova očekivanja i ciljevi za ovu sezonu.

1.Koja su vaša očekivanja za ovu sezonu?

Svaka nova sezona je prilika za novi početak. Nadamo se sjajnim pobjedama na svakoj narednoj utakmici i sjajnim rezultatima našeg tima.Naporno radimo i pristupamo svemu profesionalno, sa jasnim ciljem – osvajanjem prvog mjesta na tabeli ove sezone.

2.Koje aspekte igre smatrate da tim može unaprijediti kako bi ostvario bolje rezultate?

Što se tiče same igre, tu ulogu prepuštam našem stručnom timu, našem treneru i pomoćnicima. Fokusirani smo na svoj dio posla i trudimo se ostvariti naše ciljeve, sa povjerenjem u njihovu stručnost i vođstvo na terenu.

3.Kako ocjenjujete rad trenera i stručnog štaba u pripremi ekipe za ovu sezonu?

Što se tiče trenera, imam puno povjerenje u njih i njihovu stručnost. Kao što sam već pomenuo, radimo sa maksimalnom posvećenošću, iako trenutno igramo u amaterskoj ligi. Naša predanost i profesionalizam ne zavise od ranga lige, već od našeg cilja.

4. Da li postoji nešto posebno na čemu radite kako biste motivisali igrače i održali visok nivo timskog duha tokom sezone?

Čelik je uvijek bio radnički klub, uvijek je imao dobru atmosferu, igrači su uvijek sa ponosom nosili grb i dres Čelika, tako je i danas.

Autor Milijana Vujović

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *