Timu nikšićke Srednje stručne škole drugo mjesto na završnom takmičenju Cortex akademije

Tim nikšićke Srednje stručne škole zauzeo je drugo mjesto na završnom takmičenju Cortex akademije, koje je danas održano u Podgorici, u prostorijama biblioteke „Radosav Ljumović“.

Navode da je ove godine Srednja stručna škola imala tim od 5 članova iz oblasti front-enda, koji čine Luka Mašulović, Luka Lučić, Boris Bojičić, Jovan Kešeljević i Danilo Dubljević.

„U poslednjih 20 dana učenici su podijeljeni u mješovite timove i nama su se još pridružili Haris Šabotić, Jelena Mijatović, iz oblasti back-enda i sjajni Ivan Radević naš dizajner. Zadatak je ocjenjivan od strane stručnog žirija, kojeg su činili vodeći stručnjaci iz svojih oblasti:

  • kreativna direktorka Bild studija, Ksenija Planić;
  • izvršni direktor ICT Cortex, Tarik Zaimović;
  • testing expert u kompaniji Amdocs Montenegro, Marko Dragović;
  • izvršni direktor kompanije Codelab, Aleksandar Dlabač;

-frontend team leader u kompaniji Codeus, Mihailo Obradović“, navode u saopštenju.

Dodaje se da su na ovogodišnjem takmičenju, pored Srednje stručne škole, učestvovale: Elektro-ekonomska škola Bijelo Polje, gimanzija „Miloje Dobrašinivić“ Bijelo Polje, Elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ Podgorica, gimanzija „Slobodan Škerović“ Podgorica.

Cortex akademija je program koji traje 9 mjeseci i pruža priliku srednjoškolcima da prošire svoja programerska znanja. Obuhvata 3 oblasti programiranja, a to su front-end, back-end i mobile development.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *