Utorak u Cinemi 213

Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su tri filma.

Krimi-drama “Iščezavanje” prikazaće se u 16.25h.

Slijedi triler “Pad” u 18h. Za najbolje drugarice Beki i Hanter, život se svodi na savladavanje strahova i pomjeranje granica. Nakon što se popnu 2000 stopa do vrha udaljenog, napuštenog radio tornja, ostaju nasukane bez ikakve mogućnosti povratka na zemlju. Sada će njihove stručne vještine penjanja biti stavljene na krajnji test, dok se očajnički bore da prežive nedostatak zaliha i visine koje izazivaju vrtoglavicu u ovom adrenalinskom trileru.

U 20h čeka vas “Sveta Petka – krst u pustinji”. Pobožna djevojka Paraskeva, napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gdje provodi narednih 40 godina svog života, boreći se sa iskušenjima, gresima i unutarnjim demonima. Pratimo njen put od obične djevojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja.

Bočna priča nam govori o dvije žene (arapkinji Zejnebi iz beduinskog plemena i Paraskevi) koje potiču iz različitih kulturnih, socijalnih i vjerskih sredina, ali dijele iste ljudske emocije i vrijednosti i stvaraju neobično prijateljstvo svojim čistim srcima. Tokom boravka u pustinji, Zejneba je Paraskevin jedini prijatelj, ali i ogledalo i odraz spoljnjeg svijeta koji je Paraskeva napustila.
Film je nastao po istinitoj priči i romanu “Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović.
Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobijede svoje slabosti. Teme filma su univerzalna moralna pitanja čovječanstva, što ga i danas čini aktuelnim, bilo gde na svijetu.

Izvor: onogost.me