(VIDEO) Djeca iz Podgorice u posjeti nikšićkom Bedemu

Događajima kulturnog i edukativnog karaktera, koji se održavaju na Bedemu, Nikšić se priključio obilježavanju manifestacije “Dani evropske baštine 2023”, koja se održava od 25. do 30. septembra. Danas su u posjeti Bedemu bila djeca iz podgoričke Osnovne škole ,,Branko Božović“.

Realizacijom tri događaja cilj je da se doprinese podizanju svijesti javnosti o značaju tvrđave Bedem, kazao je Petar Šundić koji je danas okupio oko 100 mališana iz Podgorice.

U Opštini Nikšić trude se da kroz razne aktivnosti djecu edukuju o poznatim mjestima u gradu pod Trebjesom, pa je ovo bila odlična prilika i za promociju turizma, kazao je Miljan Mijušković.

,,Od izuzetnog su značaja ovakve posjete. Ovdje je u pitanju đački, naučni i kulturni turizam i važan je, ne samo za naš grad, nego i djecu“.

Važno je djecu od malena učiti o istorijskim mjestima, ističe učitelj, Mitar Magovčević, i dodaju da pažnju posvećuju i znamenitostima van Piodgorice.

,,Cilj je da djecu iz Podgorice upoznamo sa Nikšićem, istorijskim mjestima. Posjetićemo i Sabornu crkvu, Zahumlje, sve onmo što Nikšić pruža.“

Organizator događaja je NVO “Pro futuro” u partnerstvu sa Opštinom Nikšić, Ministarstvom kulture i medija i lokalnom Turističkom organizacijom.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *