(VIDEO) Nikšić: Novi moblijar za dvorište vrtića “Radost”

Kroz projekat “Zona za zabavu” NVO Biznis centara, novim mobilijarom oplemenjeno je dvorište Vaspitne jedinice “Radost”.

Iz Javne predškolske ustanove (JPU) “Dragan Kovačević” izrazili su zadovoljstvo zbog realizovanog projekta i naglasili da će doprinijeti ugodnijem boravku mališana.

 “ Nadam se da će biti i više sličnih projekata, sa Biznis centrum smo i ranije sarađivali, jer je ovaj vid rekreacije i zabave značajan za sve mališane, kao i njihov psihofizički razvoj. Mi imamo 20 objekata i 2.300 upisane djece i mnogo lijepo uređenih dvorišta a ovo nam je svakako od velike koristi” istakla je Jelena Marković, pedagoškinja.

Projekat je realizovan uz podršku  Opštine Nikšić, TO i JPU “Dragan Kovačević”, a mobilijar  je raspoređen po dvorištvu vrića “Radost”, ali i u okviru unutrašnjeg dijela – atrijuma, rekao je Darko Žugić izvršni direktor  NVO Biznis centar.

 “Kroz razmatranja više relevantnih institucija i partnera utvrđeno je kao najbolje da se osposobi igralište u sklopu vrtića i zbog velikog broja djece koji mogu da uživaju i koriste nabavljeni mobilijar”,istakao je Žugić.  

“TO Nikšić prepoznaje značaj projekata kojima se u fokus stavljaju potrebe najmlađih sugrađana, te učešćem doprinosi boljem imidžu grada i ljepšem izgledu prostora” , istakla je Slavica Grgurević i najavila projekte koji ih očekuju u narednom periodu.

 “Imamo u najavi saradnju sa OŠ “ Olga Golović” i njihovom eko sekcijom a tiče se osmišljavanja projekta kroz koji će se uključiti djeca kako bi kroz ekološku akciju uradili nešto korisno za grad.” zaključuje Grgurević.

Za projekat “ Zona za zabavu” opredijeljeno je oko 5.000 eura.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *