(VIDEO) Omladinski centar „Tibor“: Mjesto gdje mladi izražavaju svoju umjetničku stranu

Potrebu za kreativnim stvaralaštvom i prostorom gdje će mladi, prije svega srednjoškolci i osnovci, razvijati svoju maštu, a energiju kanalisati i prenositi kroz muziku, crtež ili druge edukativne radionice, prepoznala je grupa entuzijasta i izviđača koji su 2019. godine osnovali Omladinski centar „Tibor“.

Organizacija je krenula sa idejom da animira adoloscente i da skrene pažnju na značajne probleme u našem društvu. Da je ideja realizovana bolje od očekivanog govori i podatak da je prvih šest mjeseci u centar došlo preko dvije hiljade posjetilaca, a gostujući predavači – renomirani ljekari, glumci, psiholozi i drugi, govorili su o brojnim temama kako bi na pravi način razvijali kod djece socijalnu inteligenciju, empatiju, ljubav i poštovanje.

Kutak u kom rastu i stasavaju nove generacije odiše vedrinom, radošću, željom za boljim i drugačijim ambijentom, a enterijer stare zgrade oplemenjen je radovima polaznika i akademskih umjetnika.

Jedan od značajnih projekata „Ulicama grada Nikšića“, kojim su mapirali važna turistička mjesta i oslikali znamenite ličnosti našeg grada, dobio je podršku lokalne uprave. Ipak, u Omladinskom centru „Tibor“ ističu da bi podrška nadležnih institucija i organizacija mogla biti bolja.

Isidora Sarić istakla je veliko zadovoljstvo što su imali priliku da upoznaju Eržebet Sekelj, suprugu čovjeka po kom njihova organizacija nosi ime. Dugo planirani susret, ipak se desio spontano na crnogorskom primorju, u Bokokotorskom zalivu, a impresije i utiske od susreta sa velikim uzbuđenjem podijelila je sa nama i svim polaznicima centra.

Omladinski centar „Tibor“ promoviše zajedništvo i raznolikost među ljudima. Ovdje se susreću mladi iz različitih kulturnih i društvenih sfera, razmjenjuju ideje i stvaraju jedinstvene umjetničke projekte. Njihova kreativnost i angažman pružaju nadu za ljepšu sliku našeg grada.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *