(VIDEO) Tri decenije postojanja Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade 

Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade  u sali „Zahumlja“  obilježilo jubilej – tri decenije postojanja.

Program, u kojem su učestvovali i mladi pjesnici Književnog kluba “Poenta poetika”, organizovan je u okviru “Septembarskih dana kulture” u saradnji sa Javnom ustanovom “Zahumlje”.

“Od osnivanja 1993. godine Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade  promoviše i afirmiše književnost za najmlađe, okuplja i  povezuje književnike . U  poslednje tri godine, udruženje  je  organizovalo prvi Festival za djecu  i obnovilo  časopis za djecu “Osmjeh”, sve   u cilju njegovanja ljubavi  prema lijepoj riječi i promovisanja književnosti i umjetnosti”,  istakao je Branko Vuković, predsjednik Skupštine Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade .

Književni klub “Poenta poetika” i  Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade od  2020. godine  realizovali su  više zajedničkih programa.  Veže ih i rad na  obnavljanju  časopisa “Osmjeh”, koji je dvije godine stariji od Udruženja crnogorskih pisaca za djecu.

Članovi Književnog kluba  Poenta poetika  i Savjeta mladih Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade  Mia Drašković , Miloš Jocović, Andea Mijušković, Lara Vujković i Lazar Mandić  kazivali su svoju poeziju. Moderatorka programa bila je Tijana Vujović.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *