(VIDEO) Od četvrtka u Nikšićkom pozorištu digitalni bioskop

Savremena digitalizovana bioskopska sala od četvrtka, 14.septembra  počeće da radi u Nikšićkom pozorištu.

Ovaj značajan korak ka bogatijem kulturnom sadržaju postignut je zahvaljujući sinergiji Filmskog centra i Opštine Nikšić, koja je prepoznala značaj projekta i izdvojila sredstva za njegovu realizaciju.

Na svečanosti, koja će početi u 20 h, govoriće predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predstavnik Filmskog centra Crne Gore, nakon čega će premijerno biti prikazan film „Duhovi u Veneciji″.

„Sa ovako značajnim projektom Nikšić prati svjetske trendove, a pozorište postaje pravi kulturni centar, sa najboljim zvukom i slikom“, kazao je za RTNK direktor Nikšićkog pozorišta Radinko Krulanović.
Tokom „Septembarskih dana“ pozorište je pripremilo bogat i raznovrsan program za sve generacije. Posebnu pažnju posvetili su najmlađim sugrađanima sa tri besplatne predstave.
U petak, 15.septembra u Nikšićkom pozorištu u 19 h biće otvorena izložba radova „Perspektive“ likovne sekcije Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“.
Koncert Ansambla „Kolo“ u Nikšićkom pozorištu biće održan u nedjelju, 17.septembra sa početkom u 20h.
Za 18.septembar predviđena je predstava „Čehovljeva soba“ , devet malih priča koje su rađene po motivima A.P. Čehova. 
19. septembra u Nikšićkom pozorištu gostuje Dom omladine Beograd, biće održan koncert kubanskog benda „Salsa u Punto”.
Sa predstavom „Bajka o elektricitetu“ Nikšićko pozorište 20.septembra gostuje u Subotici na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu.
Za najmlađe Nikšićane pozorište i Opština poklanjaju predstavu „Anin svet snova“. Komad će biti izveden u Nikšićkom pozorištu 28.septembra u terminima 10 h i 12h.
Predstava „Uloga moje porodice (u filmu) o svjetskoj revoluciji“ na sceni Nikšićkog pozorišta biće izvedena 29.septembra u 20h.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *