(VIDEO) U JPU „Dragan Kovačević“ u Nikšiću dežurstva do kraja avgusta

Iz Javne predškolske ustanove (JPU) „Dragan Kovačević“ kazali su da će dežurstva trajati do kraja avgusta, nakon čega slijedi priprema za redovni obrazovni rad tokom godine. Dodaju da, iako je upis zvanično završen, mališani se mogu upisati i tokom narednih mjeseci.

„Dežurstvo se organizuje u dvije vaspitne jedinice: „Radost“, gdje imamo oko 150 mališana koji u ovom periodu pohađaju ovu instituciju, i vaspitna jedinica „Bambi“, koja je namijenjena za djecu jaslenog uzrasta“, rekao je Vladimir Vujadinović, pedagog JPU „Dragan Kovačević“ i dodaje da su uslovi za rad odlični, da su sve prostorije klimatizovane.

Ističe da će dežurstva trajati do 25. avgusta.

„Do tada je planirano da vaspitno obrazovni rad tokom dežurstva traje. Ostavljamo tu poslednju sedmicu, pred početak redovne nastave, za sređivanje objekata i inventara.“

U zvaničnom upisnom roku upisano je preko 2100 mališana, ali Vujadinović dodaje da je moguće upisati djecu i tokom ljetnjih mjeseci, i u septembru, u onim objektima u kojima ima prostornih kapaciteta i mjesta za upis.

Izvor RTNK

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *